BALIKESİR / EDREMİT - İstiklal İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1869 yılında yaptırılmış ve Rüştiye Mektebi adıyla açılmıştır.1898'de İnas(Kızlar)Mektebi adını almış,işgalde Cumhuriyet İlkokulu'na taşınmıştır.1926 yılında adı İstiklal İlkokulu olmuştur.1939'da tekrar kendi binasına geçmiştir.

1972 yılında Hasan Saim Sırlan isimli hayırsever bir kişi tarafından şimdiki okulumuz arsası bağışlanmıştır.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu arsaya yeni bina yapılarak 1975 yılında okulumuz buraya taşınmıştır.Eski binasıda Ticaret Lisesine verilmiştir.Bu binanın Ticaret Lisesi ihtiyacına cevap vermemesinden dolayı yeni bina Ticaret Lisesi'ne verilmiştir.Okulumuzda Dokuz Eylül İlkokulu binasına taşınmıştır.

1989 yılına kadar Dokuz Eylül ve İstiklal İlkokulu,ikili öğretim şeklinde hizmetlerini sürdürmüşlerdir.1989 yılında Ticaret Lisesi'nin binayı boşaltması sebebiyle 1989-1990 öğretim yılında tekrar kendi binasına taşınmıştır.

Halen bu binada eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Yayın: 14.03.2022 - Güncelleme: 14.03.2022 09:12 - Görüntülenme: 337