BALIKESİR / EDREMİT - İstiklal İlkokulu

BİR YUMAK BİN MUTLULUK ETWİNNİNG PROJEMİZ OKULUMUZ 1- F SINIFIYLA BAŞLADI

Bir yumakla başlayacak her şey.Hedef kitlemizin geleceğini şekillendirecek, temel yeterliliklerine katkı sağlayacak becerilerle çocuklarımızın günlük yaşamına,özbakım ve sorumluluk alma becerilerine,topluma ait olma ve paylaşım yapma isteğine,ailesi ve akranlarıyla arasında kuracağı oyun ve iletişim becerilerine ,mantıksal ve matematiksel düşünme becerilerine,dikkat,zihin ve kas koordinasyonu açısından gelişim göstermelerine,farklı düşünme ,hayal etme,keşif ve sanatsal tasarımla kendini ifade etmesine rehberlik ederek öğrencilerimizin bilişsel,sosyal ,fiziksel,psikolojik ve duygusal gelişimine katkı sağlamayı ve teknolojiyi en üst düzeyde kullanmayı hedefliyoruz.

"Bir Yumak Bin Mutluluk" öğrencilerin okullarında ve günlük yaşamlarında sosyal,psikolojik,fiziksel,duygusal ve bilişsel alanlarda gelişim sağlamalarını konu alan bir e Twinning Projesidir.İlkokul 1.sınıf ve anasınıfı öğrencilerini hedef kitle olarak görmektedir.Uzaktan eğitim sürecinde dezavantajlı bölgelerde oturan öğrencilerin bu dönemde eksik kalmış öğrenmelerini desteklemeyi amaç edinirken bir yumak ipi materyal olarak kullanacaktır.

Ortak okullarımızla iletişim ve işbirliği çerçevesinde,belirlenen takvim doğrultusunda,planlamaların ve çalışmaların zamanında yapılarak gerekli sayfalarda yer alması,öğrenci katılımının en yüksek seviyede tutularak davranış ve bilinç kazandırılacak şekilde çalışmaların yürütülmesi sağlanacaktır.Etkinlikler sonucunda kazanılan davranışlar raporlaştırılacaktır.Proje başlangıcı itibariyle toplam 10 haftalık süre planlanmaktadır.Her hafta bir yumak ip materyal olarak kullanılacak ve farklı bir gelişim düzeyini destekleyecek etkinlikler yapılacaktır.Her hafta ayrı planlanacağı için haftada bir ortaklar toplantı yapacaktır.Ayrıca çalışmalar mutlaka bir web 2.0 aracı kullanılarak sunulacaktır.

Derslerin kazanımları doğrultusunda bir okul uygulamasının geliştirilmesini ya da yeni bilgiler elde etmeyi öngörüyoruz.Öğrenciler bir yumak ip kullanarak matematiksel işlemler yapabilecek,renkleri ve şekilleri öğrenecek,derste,evde ve dışarıda oyun oynayarak sosyal gelişimini destekleyecek,sanatsal tasarımlar yapabilecek,kukla yapıp konuşturarak iletişim becerilerini geliştirecek,geleceğini planlayacak,zamanına kalite katacak,mesleki gelişim sağlayacak,mutlu olduğu için duygusal gelişimine katkı sağlayacak.Öğrenciler temel yaşam becerileri edinecektir.

03-04-2021

Yayın: 03.04.2021 - Güncelleme: 03.04.2021 17:21 - Görüntülenme: 331